Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "38"
    ["name"]=>
    string(12) "Proko Travel"
    ["company_name"]=>
    string(10) "Proko Kft."
    ["company_city"]=>
    string(6) "Szeged"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "6720"
    ["company_address"]=>
    string(19) "Feketesas u. 19-21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "11032591-2-06"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "06-09-002944"
    ["licence_number"]=>
    string(10) "R0857/1993"
    ["email_reservation"]=>
    string(19) "info@prokotravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    NULL
    ["email_reservation3"]=>
    NULL
    ["websites"]=>
    string(19) "www.prokotravel.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    NULL
    ["order_footer_info"]=>
    NULL
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    NULL
    ["insurance_number"]=>
    NULL
    ["reservation_email"]=>
    NULL
    ["finance_email"]=>
    NULL
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2014-06-12 13:31:12"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Proko Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Utazás alapadatai 2022

Busz
1 felnőtt
2024-04-16, 4 nap / 3 éj
4 csillagos szálloda
Reggeli
1 ágyas
Teljes ár
137.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

Okos ajánlat

·  Rejtett kincsek és magyar emlékek
·  Burgerlandi várak és Schönnbrunn
·  Laxenburg: császári rezidencia és park
·  3 órás hajókázás a Dunán Melktől Kremsig

Bécsben sok a régi ismerős: a Sacher-torta íze, Mozart zenéje… Az igazi meglepetés a fenséges környéke: Melk eleganciája vagy a Dunakanyar szépsége hajóról.
Dr. Kakuszi Péter – 13 éve idegenvezető, egyetemi oktató

Program

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SCHÖNNBRUNN – BÉCS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, a délelőtti órákban érkezünk az osztrák fővárosba. Programunkat Schönbrunnban, a Habsburgok világhírű kastélyánál kezdjük. Megtekintjük a császári család életének látványos színhelyét. A kastély és a park a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Magyar nyelvű audio guide is segíti a termek még jobb megismerését. Ezt köve­tően autóbuszos városnézés Bécs belvárosában. Sok a hasonló­ság a magyar és az osztrák főváros építészeti megoldásai, palotái között. Itt is van körút, ez a Ring, melyet szép eklektikus palo­ták szegélyeznek. A Bécsi Operaház stílusában nagyon hasonlít a Budapesti Operaházhoz. Láthatjuk a Parlament és a Városháza épületét is. A buszos városnézés után kezdjük sétánkat: Mária Terézia szobor, Hősök tere, Kancellária, Minorita templom. Ezt követően kívülről megnézzük Széchenyi István szülőházát és a Hofburgot (Császári palotát). Megtekintjük a Kincstárat, ahol a császárok páratlan értékű gyűjteménye látható, amelynek legér­tékesebb darabja a császári korona, továbbá itt található Bocskai koronája és Nagy Lajos keresztje is. A Kohlmarkton haladunk a 200 éves Demel cukrászdáig. A délután hátralévő részében sza­badprogram, amikor betérhetünk a cukrászdába, és megkós­tolhatjuk a jellegzetes bécsi kávét, a melange-t, vagy a Sacher tortát, vagy egy elegáns üzletben emléktárgyakat vásárolha­tunk. Este szállásfoglalás Bécsben ****-os szállodában (3 éj). Fakultatív vacsora mindhárom este.

2. NAP: BÉCS

Reggeli után először felkeressük a Hundertwasser házakat. A világhírű művész különleges épületei a Duna-part közelében találhatóak. Hundertwasser tervei szerint épült házak különle­ges formái, színei miatt tartanak számot komoly érdeklődésre. A délelőtt további részében a Művészettörténeti Múzeum kiállítását tekintjük meg, a magyar emlékekre koncentrálva: Nagyszentmiklósi aranykincs, Munkácsy freskója. A múzeum­látogatás után a városnézés folytatása: Burgpark, Kapucinusok altemploma, ahol a Habsburgok kriptája található. Tovább haladunk a város szívében lévő Szt. István székesegyházhoz, mely építésében Mátyás királyunk is szerepet vállalt. A Kärtner Str-én sétálunk a Szt. Mihály templomhoz a Lipicai lovarda épületének érintésével. A nap során lesz szabadprogram, ekkor lehet gyönyörködni a belváros elegáns üzleteiben. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: MELK – HAJÓZÁS – WACHAU VIDÉKE – LAXENBURG – (MAYERLING)

Reggeli után buszunkkal Melkbe megyünk. Megtekintjük a mesés melki Benedek-rendi apátság belső udvarát, múzeum­szobáit, templomát. Ezen a helyen több mint 900 éve élnek szerzetesek. Az apátság templomát néhány éve szépen felújí­tották. A barokk stílusú apátsági templom homlokzatán Szent Péter és Szent Pál szobra látható. A templombelső legfőbb lát­ványosságai a freskók, a szószék és a főoltár. Ezt követően – még Melkben – hajóra szállunk. Hajóutunk kastélyok, várak, kisvárosok mentén halad. Ausztriában ez a Duna leghangulato­sabb szakasza. Méltán került fel ez a Wachaui-vidék az UNESCO Világörökségei közé. Két órás hajóutunk Kremsig tart, ahol autóbuszunk vár bennünket. Beszállás után délkeleti irányba indulunk, a Habsburg család talán legszebb vadászkastélyá­hoz megyünk, ez a Laxenburgi kastély. Mária Terézia korában kezdték a park látványos kialakítását. Sissi és Ferenc József itt töltötte mézesheteit. A szépen gondozott parkon keresztül megyünk a várkastélyhoz. A Franzensburg vár belső kialakí­tása nagyon elegáns. A 24 teremben impozáns bútorok, stuk­kódíszítések sorát csodálhatjuk meg. Van olyan terem, melynek magyar vonatkozásáról is tájékoztatnak bennünket. A szobák megtekintése után bizton állíthatjuk, hogy nem véletlenül tart­ják ezt az egyik legszebb Habsburg kastélynak. Következő meg­állónk Mayerling, melynek neve egy szomorú esemény miatt lett ismert. Rudolf trónörökös itt lett (a hivatalos verzió szerint) öngyilkos. Ennek helyszínére egy kápolnát és múzeumot emel­tek, utalva a szomorú nap történéseire. Külső fotózás a kápolná­nál. Programunk befejezése után megyünk vissza szállásunkra. Az áprilisi csoportnál a hajó menetrendje miatt a látnivalók sor­rendje felcserélődik.

4. NAP: LORETTOM – EISENSTADT – RUSZT – LÉKA – BUDAPEST

Bécset elhagyva, Burgenland látványosságait keressük fel. Délelőtt a lorettomi bazilikát és a mellette található Loretto kápolnát nézzük meg, mely híres zarándokhely. A templo­mot Nádasdy Ferenc megbízásából építették 1651-ben. A déle­lőtti órákban érkezünk a tartomány fővárosába, Eisenstadtba, magyarul Kismartonba. Séta a központban, mely során le tud­juk fényképezni az Eszterházy kastélyt is. Délután a szintén világörökségi látványosságok közé tartozó Fertő-tó közelében fekvő Rusztban, a gólyák városában állunk meg. Tovább haladva Lékán a lovagvárat keressük fel. A vár többek közt a Nádasdyak és az Eszterházyak tulajdonában is volt. Burgenland egyik leg­szebb várában múzeumot rendeztek be. Múzeumlátogatásunk után a késő délutáni órákban hazaindulás. Kőszegnél határátlé­pés. Budapestre terveink szerint 21 óra körül érkezünk, ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Érintett területek

  • Ausztria
  • Bécs
  • Melk
  • Ruszt (Fertő-tó)
  • Eisenstadt (Kismarton)
  • Mayerling
  • x
  • Léka

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk