Kiválasztott ajánlat
Skandináv Körutazás Oslo-Bergen
Norvégia, Oslo, Oslo
Indulás: 2022-05-24
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Útazonosító: 494081
Időtartam: 4 éj
Szobatípus: 2 ágyas pótágyazható standard szoba
322617.00 Ft/fő, 2 ágyas...

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Összes típus 2 ágyas pótágyazható standard szoba

További indulási időpontok
2022-05-24 -tól
2 ágyas pótágyazhat...
4 éj
322617.00 Ft/fő, 2 ágyas pótágyazható standard szoba, Budapest
2022-08-26 -tól
2 ágyas pótágyazhat...
4 éj
325407.00 Ft/fő, 2 ágyas pótágyazható standard szoba, Budapest

Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.

Szállás leírása

Szállás leírás:

Utazás időtartama: 5 nap/4 éjszaka

Indulási időpontok: V.24., VIII.26.

Utazás: Lufthansa menetrendszerinti járatával, egy átszállással

Elhelyezés: 3 csillagos szállodák, 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: reggeli

Tervezett menetrend:

LH1343 Budapest-Frankfurt 06,30-08,15

LH860 Frankfurt-Oslo 10,00-11,55

LH875 Bergen-Frankfurt 12,35-14,35

LH1340 Frankfurt-Budapest 16,45-18,15

1. nap: Elutazás Budapestről érkezés Osloba. Transzfer a repülőtérről a szállodába, közben informatív városnézés. Oslo emberléptékű város, olyan, ahol szívesen sétál, gyalogol az ember, már csak azért is, mert a főváros területének nagy részét erdő borítja. Számos, megtekintésre érdemes múzeuma, építészeti műemléke fákkal körülvéve többnyire a belvárosban található, és gyalogszerrel is könnyen elérhető. Szállásunk elfoglalása.

2.nap: Reggeli a hotelben, majd városnézés a norvég fővárosban. Első állomásunk a Gustav Vigeland életművét reprezentáló szabadtéri kiállítás megtekintése a Frogner Parkban. 192 gránit-, bronz- és vasból öntött szobor áll a gyönyörű parkban. A legjelentősebb közülük a 17 méter magas, egyetlen gránittömbből faragott oszlop, a Monolit. Innen az Operaházhoz utazunk, amely 2008 tavaszán nyílt meg, kívülről szemléljük és gyönyörködünk a látványban. Elhaladunk még a Királyi Palota és a Nemzeti Színház mellett is.

Fakultatív módon látogatás a Fram Múzeumban. A múzeum egyértelmű fő attrakciója a FRAM sarkkutató szkúner, melyet a ,,pincétől a padlásig" bejárhatunk, megnézhetjük, hogyan éltek a múltszázad elei híres sarkkutatók, a sarkkutatás hőskorának nagyjai, milyen kis lélekvesztőn vágtak bele embert próbáló kalandjaikba, mely hajón dacoltak a tengerek hatalmas hullámaival és viharaival, a sarki jégtáblák hajót roppantó erejével, a sarkvidék zord időjárásával. Megtekinthetjük a fedélzetet, a kormányállást, a központi helyiséget, Amundsen kapitány kajütjét, a konyhát, a raktereket, a gépházat stb. Délután indulás tovább Geiloba, ahol szállásunk is lesz.

3.nap: A reggelit követően utazás autóbusszal Flamba. Útközben látogatás a Stegastein kilátónál, mely 650 méterrel magasodik az Sognefjord fölé. A rétegelt fából készült építmény harmonizál környezetével, a végén íves, edzett üveg korláttal határolt szerkezet pedig egy alázúduló vízesés érzetét kelti a végébe kisétáló látogatóban. Délután 2 órás hajókázás Flam és Gudvangen között a fjordokban (időjárás függő). Ezt követően folytatjuk utunkat Bergen városába, amelyet fenséges vízesések, buja zöld növényzet, kristálytiszta levegő, apró színes faházikók és virágokkal teli parkok jellemeznek. Szállás elfoglalása.

4.nap: A reggelit követően városnézés Norvégia egyik legszebb városában. A város központi része a Bryggen, azaz a rakpart. Az itt sorakozó színes, csúcsos oromzatú, hanza stílusban épült fa házikók az UNESCO Világörökségéhez tartoznak. Különleges élmény sétálgatni közöttük, hiszen a szűk átjárókat nem kő, hanem hajópadló fedi. A haragoszöld, jéghideg tenger partján minden nap van halpiac. A rákok és kagylók közül válogathatunk, s akinek kedve van, megkóstolhatja a nyers lazacos szendvicset vagy a füstölt bálnahúst is. Délután szabad program, a város önálló felfedezése csoportvezetőnk kíséretében.

5.nap: Reggeli, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Út leírás:

Utazás időtartama: 5 nap/4 éjszaka

Indulási időpontok: V.24., VIII.26.

Utazás: Lufthansa menetrendszerinti járatával, egy átszállással

Elhelyezés: 3 csillagos szállodák, 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: reggeli

Minimum létszám: 20 fő

Program:

1. NAP: Elutazás Budapestről érkezés Osloba. Transzfer a repülőtérről a szállodába, közben informatív városnézés. Oslo nem büszkélkedhet jelentősebb műemlékekkel és nevezetességekkel, mégis hangulatos, mondhatni: emberléptékű város, olyan, ahol szívesen sétál, gyalogol az ember. Már csak azért is, mert a főváros területének nagy részét erdő borítja. Számos, megtekintésre érdemes múzeuma, építészeti műemléke fákkal körülvéve többnyire a belvárosban található, és gyalogszerrel is könnyen elérhető. Szállásunk elfoglalása.

2.NAP: Reggeli a hotelben, majd városnézés a norvég fővárosban. Első állomásunk a Gustav Vigeland életművét reprezentáló szabadtéri kiállítás megtekintése a Frogner Parkban. 192 gránit-, bronz- és vasból öntött szobor áll a gyönyörű parkban. A legjelentősebb közülük a 17 méter magas, egyetlen gránittömbből faragott oszlop, a Monolit. Innen az Operaházhoz utazunk, amely 2008 tavaszán nyílt meg, kívülről szemléljük és gyönyörködünk a látványban. Elhaladunk még a Királyi Palota és a Nemzeti Színház mellett is.

Fakultatív módon látogatás a Fram Múzeumban. A múzeum egyértelmű fő attrakciója a FRAM sarkkutató szkúner, melyet a ,,pincétől a padlásig" bejárhatunk, megnézhetjük, hogyan éltek a múltszázad elei híres sarkkutatók, a sarkkutatás hőskorának nagyjai, milyen kis lélekvesztőn vágtak bele embert próbáló kalandjaikba, mely hajón dacoltak a tengerek hatalmas hullámaival és viharaival, a sarki jégtáblák hajót roppantó erejével, a sarkvidék zord időjárásával. Megtekinthetjük a fedélzetet, a kormányállást, a központi helyiséget, Amundsen kapitány kajütjét, a konyhát, a raktereket, a gépházat stb. Délután indulás tovább GEiloba, ahol szállásunk is lesz.

3.NAP: A reggelit követően utazás autóbusszal Flamba. Útközben látogatás a Stegastein kilátónál, mely 650 méterrel magasodik az Sognefjord fölé. A rétegelt fából készült építmény harmonizál környezetével, a végén íves, edzett üveg korláttal határolt szerkezet pedig egy alázúduló vízesés érzetét kelti a végébe kisétáló látogatóban. Délután 2 órás hajókázás Flam és Gudvangen között a fjordokban (időjárás függő). Ezt követően folytatjuk utunkat Bergen városába, amelyet fenséges vízesések, buja zöld növényzet, kristálytiszta levegő, apró színes faházikók és virágokkal teli parkok jellemeznek. Szállás elfoglalása.

4.NAP: A reggelit követően városnézés Norvégia egyik legszebb városában. A város központi része a Bryggen, azaz a rakpart. Az itt sorakozó színes, csúcsos oromzatú, hanza stílusban épült fa házikók az UNESCO Világörökségéhez tartoznak. Különleges élmény sétálgatni közöttük, hiszen a szűk átjárókat nem kő, hanem hajópadló fedi. A haragoszöld, jéghideg tenger partján minden nap van halpiac. A rákok és kagylók közül válogathatunk, s akinek kedve van, megkóstolhatja a nyers lazacos szendvicset vagy a füstölt bálnahúst is. Délután szabad program, a város önálló felfedezése csoportvezetőnk kíséretében.

5.NAP: Reggeli, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Tervezett menetrend:

LH1343 Budapest-Frankfurt 06,30-08,15

LH860 Frankfurt-Oslo 10,00-11,55

LH875 Bergen-Frankfurt 12,35-14,35

LH1340 Frankfurt-Budapest 16,45-18,15

Belépőjegy a Fram Múzezumba: 8 EUR (helyszínen fizetendő)

Fakultatív vacsora 4 alkalommal: 50.000 Ft/fő